MADEIRA FESTIVALUL FLORILOR

Sejur Portugalia, / Madeira
629€
tarif

persoana

oferta publicata in

06/10/2014 16:03

cazare 08/08/2015 18/12/2015

In Madeira, primavara este celebrata ca o regina, fiind incoronata de Festivalul Florilor, tinut in fiecare an dupa Paste. In sarbatorirea primaverii si a exuberantei florilor care infloresc in acest sezon, iar aici mai intens datorita climatului subtropical, Funchal este scena unui spectacol cu adevarat somptuos, cel al Festivalului Florilor.

Festivitatile incep sambata, cand mii de copilasi costumati se aduna in Praça do Município, unde iau parte la construirea unei picturi murale din flori - Zidul Sperantei. Acesta simbolizeaza speranta pentru o lume mai buna si pacifista.

Bijuteria festivalului insa este defilarea zecilor de care alegorice decorate cu mii de flori care emana in aer parfumuri delicate dar efemere - este timpul pentru Parada Florilor. In acelasi timp pentru a marca momentul, artistii locali isi dedica timpul construirii covoarelor florale memorabile, expuse strategic pe strazi in diferite puncte, in timp ce sunt organizate concursuri de a gasi magazinele cu cele mai spectaculoase vitrine decorate.

Atmosfera de poveste va fi intretinuta de concerte de muzica clasica, de muzica traditionala si spectacole de varietati.

17 Aprilie BUCURESTI - MADEIRA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:35 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAP PORTUGAL cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 05:35 cu zborul TP1345 si aterizare la Lisabona la ora locala 08:00. Pana la ora zborului de seara catre Funchal, plimbare cu insotitorul de grup prin Lisabona (aeroportul se afla la cateva minute cu metroul de centrul orasului). Tur pietonal cu insotitorul de grup in orasul vechi, vom urca la Castelul St. George, trecand pe langa biserica Sf.Antonio si Catedrala. Colina pe care se afla ofera o panorama deosebita asupra orasului. Vom cobori apoi catre strazile pitoresti ale cartierului Alfama - unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Timp liber la centrul comercial Vasco da Gama sau vizita optionala la Oceanarium - unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Intoarcere la aeroport cu metroul. La ora 20:40 imbarcare pe zborul TAP TP1691 cu destinatia Funchal - Insula Madeira. Aterizare in Funchal la ora 22:25. Transfer la hotel. Cazare hotel Raga 4* sau similar Funchal. Detalii pe www.hotelraga.com

18 Aprilie FESTIVALUL FLORILOR - TUR DE ORAS & PARADA COPIILOR

Mic dejun. Tur de oras Funchal cu ghid local. Funchal, capitala Madeirei, este situat intr-un golf atractiv, inconjurat de munti. Prima oprire va fi la Piata Locala, unde puteti vedea produse traditionale, inclusiv cateva din florile pentru care Madeira este faimoasa: orhidee, strelitia - ”pasarea paradisului’’, etc., cosuri umplute cu fructe tropicale si legume, suveniruri si o impresionanta piata de peste. Turul continua cu o vizita la Fabrica de Broderie, unde puteti admira frumusetea broderiilor Madeirene in diferite stadii de design si creatie. Urmeaza o plimbare de-a lungul stazii principale de shopping, cu vizita la Catedrala contruita in secolul XV, un impresionant exemplu de arhitectura portugheza. Timp liber la dispozitie in Funchal. Participare impreuna cu insotitorul de grup la Festivalul Florilor - Parada Copiilor si Ceremonia Zidului Sperantei. Seara, optional „Seara Traditionala Espetada cu program folcloric”. Sunteti invitati la un traditional restaurant madeiran, unde veti descoperi nu numai mancarea traditionala, ci si ospitalitatea calduroasa specifica locuitorilor. Atmosfera speciala va fi creata de cantaretii de Fado si grupul folcloric la care va puteti alatura. O sa fie o seara pe care o sa v-o amintiti cu placere mereu! Cazare Hotel Raga 4*sau similar.

19 Aprilie FESTIVALUL FLORILOR - MONTE & GRADINILE TROPICALE - PARADA CARELOR ALEGORICE

Mic dejun. Optional, Excursie de ½ zi cu ghid local la Monte & Gradinile Tropicale. Telecabina va va purta intr-o excursie pitoreasca pana la Monte unde prima imagine pe care o veti vedea este cea cu turnurile gemene, fatade ale faimoasei Bisericii (sec. XVIII). In Monte vom vizita Gradinile Tropicale ale Palatului Monte (suprafata 70.000mp), un loc excelent pentru a descoperi colectia de arbori din intreaga lume. Nu trebuie sa ratati coborarea cu ‘’Topoganul’’ pana in Funchal (nu este inclus in pret). Plimbarea este cu sanii din rachita experimentand astfel trecutul Madeirei, cand acesta era unicul mijloc de transport. Timp liber la dispozitie in Funchal. Participare impreuna cu insotitorul de grup la parada principala a festivalului Parada Carelor Alegorice. Cazare Hotel Raga 4* sau similar.

20 Aprilie TURUL DE VEST AL INSULEI: „VESTUL SALBATIC” - PORTO MONIZ & CAMARA DE LOBOS

Mic dejun. Timp liber sau optional Excursie de 1 zi la Porto Moniz cu ghid local si pranz inclus. La o scurta distanta de Funchal se afla satul pescaresc Camara de Lobos, un sat pitoresc pe care insusi Sir Winston Churchill l-a pictat vizitand Madeira. Continuam vizita cu Cabo Girao, un promontoriu imens deasupra oceanului Paúl da Serra, singurul platou al insulei, al doilea din lume ca inaltime (1400 m). Continuam excursia de-a lungul Coastei de sud catre Ribeira Brava si apoi catre Porto Moniz - un mic sat pescaresc faimos pentru piscinele in roci vulcanice, vom descoperi unul din cele mai frumoase puncte ale coastei de nord, un drum construit din roci langa mare de unde se pot admira cascade uimitoare. Servirea pranzului (meniu 3 feluri cu bauturi incluse). Dupa pranz, continuam drumul spre Paul da Serra (1500m) cunoscut ca “acoperisul Madeirei”. Intoarcere in Funchal. Seara, timp liber la dispozitie pe strazile animate de festivitatile Carnavalului. Cazare Hotel Raga 4* sau similar.

21 Aprilie TURUL DE EST AL INSULEI: „PICO DE ARIEIRO & SANTANA” CU PRANZ INCLUS

Mic dejun. Timp liber sau optional „ Gustul Madeirei” - Excursie de 1 zi la Pico de Arieiro si Santana cu ghid local si pranz inclus. Plecand din Funchal vom vizita pentru inceput Camacha - cel mai mare centru al industriei de rachita. La una dintre fabrici unde vom putea cumpara si vedea cum se fabrica produsele obisnuite din rachita: cosuri, tavi, scaune, dar si obiecte mai putin obisnuite. Excursia continua spre Pico de Arieiro, al doilea varf muntos ca inaltime din Madeira (1818m), unde veti fi facinati de privelisti impresionante si spre Ribeiro Frio unde vom vizita o pastravarie. Vizita continua cu partea de coasta Faial, dominata de magnificul afloriment de roci care se ridica impresionant din mare, numit “Penha de Aguia”. Ajungand la satul Santana vizitam casele traditionale cu acoperis de stuf dar si plantatiile de vita de vie de-a lungul drumului. Servirea pranzului (meniu 3 feluri cu bauturi incluse). Dupa pranz, ne intoarcem spre Funchal prin Portela Pass unde vom face un popas pentru a admira golfurile Penha D’Aguia si Porto da Cruz. Ultimul popas il facem in Machico, orasul in care Zarco, cel care a descoperit Madeira, a pus piciorul prima data. Seara, timp liber la dispozitie pe strazile animate de festivitatile Carnavalului. Cazare Hotel Raga 4* sau similar.

22 Aprilie MADEIRA - PORTO SANTO

Mic dejun. Optional, Excursie de 1 zi in Porto Santo. Insula a fost denumita astfel de cei pe care i-a protejat in timpul unei violente furtuni si ne desfata cu 8 km de plaje cu nisip alb, transformand-o intr-un loc perfect pentru relaxare. Turul incepe cu Calheta, de unde ne bucuram de privelistea magnifica asupra Oceanului Atlantic, apoi continuam cu Pico do Castelo, unul dintre cele mai inalte varfuri vulcanice de pe insula. Dupa un scurt stop fotografic, continuam cu Fonte de Areia, un izvor cu apa minerala despre care se spune ca are putere terapeutica. Ultima oprire din cadrul vizitei este punctul de belvedere Portela, de unde putem ne putem bucura de splendoarea plajelor aurii si vederea asupra micului oras Vila Baleira aflat dedesubt. Timp liber pentru servirea pranzului (nu este inclus in pret). Seara, intoarcere la hotel. Cazare Hotel Raga 4* sau similar.

23 Aprilie MADEIRA - LISABONA - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Timp liber la dispozitie pentru shopping. Transfer la aeroportul din Funchal pentru imbarcare pe zborul Companiei TAP TP1686 cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 18:40 si aterizare in Lisabona la ora 20:15. La ora 22:45 imbarcare pe zborul TP1344 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 04:45 a doua zi. Sfarsitul pachetului de servicii.

MADEIRA - FESTIVALUL FLORILOR 2015

Perioada: 17.04 - 23.04.2015


Perioada Sejur 2015 17 - 23 Aprilie 2015
Adult in camera dubla 629 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti 497 €
Adult in camera single 860 €



Servicii incluse

  • Bilet de avion Bucuresti-Funchal-Bucuresti (via Lisabona) compania TAP Portugal
  • 6 nopti cazare cu mic dejun Hotel Raga 4* sau similar Funchal
  • Tur de oras Funchal cu ghid local
  • Tururi pietonale cu insotitorul de grup in Funchal
  • Transferuri Aeroport Funchal-Hotel-Aeroport Funchal
  • Insotitor de grup


    Servicii neincluse

  • Taxele de aeroport si combustibil: 260 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
  • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
  • Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale

    Excursiile optionale (tarife calculate pentru minim 15 platitori)

  • Monte & Gradinile Tropicale: 55 Eur/persoana, Include: transport autocar, bilet telecabina, ghid local, intrare la Gradinile Tropicale, insotitor roman de grup
  • Turul de VEST: Porto Moniz & Camara de Lobos: 65 Eur/persoana, Include: transport autocar, ghid local, pranz cu bauturi incluse, insotitor roman de grup
  • Turul de EST: Pico de Arieiro & Santana: 65 Eur/persoana, Include: transport autocar, ghid local, pranz cu bauturi incluse, insotitor roman de grup
  • Excursie in Porto Santo: 130 Eur/persoana, Include: transfer cu autocarul pana in port si retur, transferurile din
    port pana in centru Insulei si retur, tur de insula,bilet ferryboat tur-retur
    Nota: Copii in varsta de pana la 12 ani au reducere 50%

  • Campurile marcate cu steluta (*) sunt obligatorii

    Informatii solicitant

    Nume*
    Prenume*
    Telefon*
    Email*

    Informatii vacanta

    Data plecarii*
    Calatori*

    Informatii suplimentare

    varsta copiilor este obligatorie

    Cod securitate

    Suna acum 004-021.315.3020

    Din aceeasi categorie